Ceres Park ligger vinkelret på den smukke gamle oase, Cereshaven.

Visionær brygmester

med grønne fingre

Ceres Bryggeriet blev grundlagt i 1856 af den visionære industrimand og brygmester M.C. Lottrup. Virksomheden er opkaldt efter den romerske gudinde for korn og frugtbarhed, Ceres. Bryggeriet stoppede produktionen i Aarhus i november 2008. Siden er den bynære industrigrund blevet omdannet til en levende bydel med 1100 boliger, 42.500 m2 moderne uddannelsesfaciliteter samt butiks- og kontorarealer.
I området kan du eksempelvis besøge Restaurant Malt og restaurant og kaffebaren The Lazy Wombat eller købe ind i Føtex Food - sidstnævnte åbner i Ceres Byen i november 2017.

Ceres Park ligger vinkelret på den smukke gamle oase, Cereshaven.

Hjertet i Ceres Byen

Den dag i dag har byen, Aarhus, meget at takke den gamle brygmester M.C. Lottrup for. Lottrup anlagde ikke bare bryggeriet Ceres og udviklede det til en moderne industrivirksomhed. Han var også visionær nok til at anlægge et smukt og eksotisk parkanlæg med træer, sjældne planter, stisystemer og en lille te-pavillon.

Den grønne oase blev midlertidigt anlagt som statussymbol, der skulle skabe respekt om virksomheden og fungere som en markering af bryggeriets succes. Derfor har der været adgang forbudt for byens borgere i Cereshaven i mere end 150 år. Siden da er parken midlertidigt blevet åbnet, og i dag er den både hjertet og den grønne lunge i hele Ceres Byen.
Der er rig mulighed for afslapning i Ceres Park. Der er rig mulighed for afslapning i Ceres Park.

Der er rig mulighed for afslapning i Ceres Park.